Tamagawa Kimoto Brown Stork

Kinoshita Brewery Co. Ltd

Dryck > Sake > Junmai > Kimoto

Denna fantastiska sake är spontanjäst och lagrad i ståltank. Den har naturlig mjölksyra och mycket umami från ”Kimoto-metoden”. Doften är komplex och bjuder på svamp, läder, choklad och kaffe. Smaken är torr med oxiderade sherry-toner, kakao, kastanj och skogssvamp. Kimoto är en teknik från slutet på 1600-talet som vissa bryggerier använder i dag vid framställning av en fylligare stil på sake. Naturlig mjölksyra uppstår när man med träpålar manuellt bearbetar riset till förmäsken under ca 2-3 veckor. Detta resulterar i att saken får mer umami och fylligare mjölksyretoner och passar därför bra med chark, mögelost och smakrikare mat. Kimoto-sake serveras med fördel både varm som kall.

Produktdetaljer

Artikelnummer
120001072
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Flaska 720ml
Alkohol
15%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Asien > Japan

Liknande artiklar

Daishichi CLASSIC
Kimoto
Daishichi CLASSIC

Daishichi Sake Brewery Co. Ltd