Yokka Koji

Chuko Distillery

Dryck > Shochu > Rice

Att göra koji-mai (mältat ris) tar normalt bara blysamma två dagar, men Chuko Distillery fördubblade längden på hela processen därav namnet ”Yokka” som betyder ”fyra dagars koji.” Yokka Koji är destillerad en gång i atmosfärstryck i en ”pot stil” inte långt ifrån verkstaden där destilleriet producerar sina egna förkolnade keramikkrukor som kallas för ”Gusukuyaki”. Krukorna av lergods används för lagring av all Awamori och ger en distinkt mineralitet till destilleriets berömda Awamori. Den extra långa processen för just denna Awamori förhöjer smakens komplexitet och ger djupa lager av fruktighet, nötter, soja, saltvatten, toffee och jordiga toner. Aromen är faktiskt så robust att det tar ett tag att förstå att Yokka Koji är filtrerad och helt klar.

Produktdetaljer

Artikelnummer
440010072
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
12
Förpackning
Flaska 720ml
Alkohol
43%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Asien > Japan

Liknande artiklar

Ryukyu 1429 Awamori MIZU
Masumi Sumi 25 180cl
Rice
Masumi Sumi 25 180cl

Miyasaka Brewing Company, Ltd

Ryukyu 1429 Awamori TSUCHI
Amakusa
Rice
Amakusa

Amakusa Shuzo & Co, Ltd.

Harusame Kari
Rice
Harusame Kari

Miyasato Syuzou-sho

Homare Onta Black Label
Rice
Homare Onta Black Label

Homare Sake Brewery Co, Ltd

Masumi Sumi 25
Rice
Masumi Sumi 25

Miyasaka Brewing Company, Ltd

Michi He Sougu
Rice
Michi He Sougu

Heiwa Shuzou Co Ltd

Nikoniko Taro
Rice
Nikoniko Taro

Ikema Distillery Co, Ltd

Okukuma Sherry Cask
Rice
Okukuma Sherry Cask

Toyonaga Distillery